Κατάθεση Κάντα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Κατάθεση Κάντα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκαριστική περιγραφή για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά επί ημερών Ακη Τσοχατζόπουλου έκανε σε δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ο Αντώνιος Κάντας που κατηγορείται ο ίδιος για μίζες πολλών εκατομμυρίων σε εξοπλιστικές συμβάσεις.

«Εγώ δεν αποφάσιζα, δεν συμμετείχα σε επιτροπές. Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν απλά  για  να προχωράει απρόσκοπτα ο φάκελος…να μην τον καθυστερήσω…» είπε ο κ. Κάντας, αναφερόμενος σε μίζες 11,3 εκ. Ευρώ που έχει παραδεχθεί ότι έλαβε για έντεκα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε με νόημα: «Αφου δόθηκαν αυτά τα χρήματα σε μένα ο καθένας μπορεί να φανταστεί τί πήγαινε σε αυτούς που αποφάσιζαν για την προμήθεια των προγραμμάτων».

Πρόεδρος: Υπήρχαν και πολιτικά πρόσωπα;

Α. Κάντας: Νομίζω πως ναι.. Εκτιμώ ότι ο κύριος όγκος τον χρημάτων πήγαινε σε πολιτικά πρόσωπα. Για τον κ. Τσοχατζόπουλο δε γνωρίζω άλλωστε δεν ήμουν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

Ο Αντώνιος Κάντας που είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από το 1997 ως το 2002, κατέθεσε στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, για τον ρόλο των Φάνη Λυγινού και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, επικαλούμενος προσωπική του εμπειρία καθώς και ο ίδιος είχε ανοίξει λογαριασμό για διακίνηση μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.

Στην κατάθεσή του ο κ. Κάντας κλήθηκε και κατέθεσε στο δικαστήριο καθώς ο κατηγορουμενος τραπεζίτης για το σκάνδαλο της Siemens Φ. Λυγινός του είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Dresdner Bank. Επίσης, χρήματά του προερχόμενα από μίζες εξοπλιστικών  είχαν διακινηθεί και από τον Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή