ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων

Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη η Ελληνική Αστυνομία, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των εννέα Τούρκων που συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας την Τρίτη στον Νέο Κόσμο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

  • ACER ή DEMIR  Ergul ή Halil του Hidir ή του Ali και της Besser ή της Hatun , που γεννήθηκε την 01-06-1977 στην Τουρκία.
  • AGARMIS  Burak του Atanur και της Fadime , που γεννήθηκε την 17-06-1994 στην Ολλανδία.
  • BIBER ή DUZ  Hassan ή Sabri του Abdullah ή του Huseyin και της Celile ή της Kamile , που γεννήθηκε την 17-08-1958 στην Τουρκία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του  55χρονου Χασάν Μπιμπέρ, που συνελήφθη στο φουσκωτό, καθώς ήταν επίσης ύποπτος για ανάμειξη στην επίθεση με χειροβομβίδες στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αγκυρα, την άνοιξη του 2013. Το 2012 ο ίδιος είχε υποβάλει στις ελληνικές αρχές αίτημα πολιτικού ασύλου – το οποίο είχε απορριφθεί – χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας και διεύθυνση κατοικίας τα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην οδό Τζαβέλλα 3. Το 2011 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί με άλλο όνομα (Sabri Duz) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για παράνομη είσοδο στη χώρα.

  • DOGAN Mehmet του Lutfu και της Pakize , που γεννήθηκε την 25-11-1958 στην Τουρκία.
  • GOKOGLOU Ali – Ekram του Husseyin και της Yukser , που γεννήθηκε την 30-11-1968 στην Τουρκία.
  • SECER Halaz του Mahmut και της Gulkiz , που γεννήθηκε την 15-05-1997 στην Τουρκία.
  • NACI OZPOLAT Sadi του Halil και της Latife , που γεννήθηκε την 01-09-1969 στην Τουρκία.
  • SAYAR Anil του Bekir και της Leyla , που γεννήθηκε την 18-11-1991 στην Ολλανδία.
  • ΖΑΤ Ismail του Mustafa και της Medine , που γεννήθηκε την 01-07-1953 στην Τουρκία.

Ανάμεσα στα πλαστά έγγραφα, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια ερευνών στο κρησφύγετο του Νέο Κόσμου βρίσκονται:

Ένα πλαστό δελτίο ελληνικής αστυνομικής ταυτότητα, ένα πλαστό ελληνικό διαβατήριο και μια πλαστή άδεια οδήγησης.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων-1

Επίσης, ένα πλαστό διαβατήριο Γαλλικών Αρχών, ένα πλαστό διαβατήριο Αρχών Δημοκρατίας της Αυστρίας, ένα πλαστό ειδικό διαβατήριο Τουρκικών Αρχών

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων-2

Στο δεύτερο κρησφύγετο εντοπίστηκαν, ένα διαβατήριο και μια άδεια οδήγησης εκδοθέντα από Αρχές της Ολλανδίας, μια ευρωπαϊκή κάρτα υγείας, μια  άδεια παραμονής αλλοδαπού και ένα ειδικό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού πολιτικού φυγά.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων-3

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εννέα Τούρκων συλληφθέντων-4

Οι φωτογραφίες των εννέα δίνονται στη δημοσιότητα, προκειμένου οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσουν και άλλα κρησφύγετα με οπλισμό που εκτιμάται ότι υπάρχουν και δεν έχουν ακόμα βρεθεί.

Στα τρία διαμερίσματα βρέθηκαν πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών, όπως νιτρική αμμωνία, μαγειρική σόδα, σωλήνες διαφόρων διαμετρημάτων, βενζίνη, καθώς και αυτοσχέδια μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη.

Οι αστυνομικοί αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση ενόψει της άφιξης στην Αθήνα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ίδιοι πάντως, μέσω των συνηγόρων τους, χαρακτήρισαν τα ευρήματα «ανάξια λόγου».