Εκτός λειτουργίας το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Εκτός λειτουργίας το Ειρηνοδικείο Αθηνών

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεδίο μάχης έμοιαζε χθες το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μετά τα προχθεσινά εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να μην εκδικαστεί καμία από τις προγραμματισμένες υποθέσεις.

Η ατμόσφαιρα ήταν και χθες βεβαρημένη από την εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων που έκαναν τα ΜΑΤ, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Ειρηνοδικείου να ματαιώσει «για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη ρίψη χημικών» όλες τις υποθέσεις. Αντιστοίχως και οι δικαστικοί υπάλληλοι λόγω ακατάλληλων συνθηκών αποφάσισαν να απέχουν όλη την ημέρα από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η γραμματεία.

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, καλώντας παράλληλα τους αρμοδίους να ενεργήσουν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εργασιών που στεγάζονται στο Ειρηνοδικείο και επισημαίνοντας ότι το όλο ζήτημα των πλειστηριασμών και οι συνέπειες θα απασχολήσουν το επόμενο Δ.Σ. του συλλόγου.

Στην καταδίκη των επεισοδίων, αλλά και της εκτεταμένης χρήσης χημικών σε εσωτερικούς χώρους από τα ΜΑΤ προέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος ζητεί από την κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους επαγγελματικούς φορείς που εμπλέκονται στο θέμα των πλειστηριασμών. «Οσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα ούτε στην Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, τονίζοντας ότι «κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τον νόμο».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί επίσης από το αρμόδιο υπουργείο να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια τόσο των λειτουργών της Θέμιδος όσο και των πολιτών.Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι φαίνεται επί του παρόντος να τηρούν «στάση αναμονής» εκτιμώντας ότι, εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της –και κυρίως όταν ψηφιστεί η τροπολογία που θα αντιμετωπίζει τις επιθέσεις εις βάρος τους ως αυτόφωρο αδίκημα– η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην πρεμιέρα της λειτουργίας της η ειδική πλατφόρμα όπου διεξάγονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί υπέστη κυβερνοεπίθεση, η οποία αντιμετωπίστηκε χωρίς να παρακωλυθεί η διαδικασία. Χθες το ζήτημα των πλειστηριασμών συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με την τρόικα, την οποία ενημέρωσε για τις επικείμενες νομοθετικές αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή