Παν. Δυτικής Αττικής: Σε κλίμα μυστικότητας πάλι χωρίς πόρισμα

Παν. Δυτικής Αττικής: Σε κλίμα μυστικότητας πάλι χωρίς πόρισμα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τελικό πόρισμα για τη δομή του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής –θα προκύψει από συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς– ολοκληρώθηκε η χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής που έχει ορίσει για το θέμα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Παρουσία του ιδίου, τα επτά μέλη της επιτροπής, που αποτελείται από στελέχη δύο ΤΕΙ, έκλεισαν ένα μόνο θέμα: την τύχη δύο τμημάτων. Αντίθετα, εκκρεμή παραμένουν τα ζητήματα που προκαλούν και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις όπως η θέση των τμημάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Οπτομετρίας, Αισθητικής. Εξ αυτών, δεν αποκλείεται ορισμένα να υποβιβαστούν σε διετή προγράμματα.

Ειδικότερα, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετ’ εμποδίων και σε κλίμα μυστικότητας. Μάλιστα, φοιτητές είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου στο Μαρούσι για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τα προβλήματα στη φοιτητική σίτιση και στέγαση αλλά και για τον σχεδιασμό για το νέο ΑΕΙ.

Ετσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», τα στελέχη του υπουργείου μετέθεσαν την ώρα της συνάντησης και ειδοποίησαν τα μέλη της επιτροπής ότι εάν συνεχιστεί ο αποκλεισμός του υπουργείου, η συνάντηση θα γίνει στο κτίριο της γειτονικής ΑΣΠΑΙΤΕ, όπως και τελικά συνέβη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγχωνευθούν το τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας με το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων. Ωστόσο, δεν ελήφθη απόφαση για την τύχη των τμημάτων Οδοντικής Τεχνολογίας, Οπτικής και Οπτομετρίας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Επίσης, σε εκκρεμότητα παραμένει εάν τα τμήματα Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας θα συγχωνευθούν, ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε ποιο τμήμα από τα ομοειδή που συγχωνεύονται (τα Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων υπάρχουν και στο ΤΕΙ Αθηνών και στον Πειραιά), θα μετακομίσει στην έδρα του άλλου.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι το εγχείρημα να προχωρήσει με γοργό ρυθμό, για τον λόγο αυτό στη σύσκεψη ήταν και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Σπύρος Φλογαΐτης, ώστε να συνδράμει στη νομοτεχνική παρασκευή του σχετικού νομοσχεδίου.

Από την άλλη, σε πολύ προχωρημένο στάδιο φέρεται να βρίσκεται η απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι μένει να αποσαφηνιστεί η θέση μόνο τριών τμημάτων του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Προσχολικής Αγωγής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή