Επιχορηγήσεις σε επτά Ελληνες ερευνητές

Επιχορηγήσεις σε επτά Ελληνες ερευνητές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία επιτυχία για Ελληνες ερευνητές και καθηγητές που δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επτά από αυτούς συγκαταλέγονται στους 329 κορυφαίους ερευνητές σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα λάβουν επιχορηγήσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ερευνας (ΕΣΕ). Η χρηματοδότηση, η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020», ανέρχεται σε 630 εκατ. ευρώ και θα δώσει σημαντική στήριξη στους ερευνητές.

Οι Ελληνες που επιχορηγήθηκαν είναι: Κωνσταντίνος Παναγιώτου (από το Μαθηματικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Ludwig-Maximilians του Μονάχου), Αλκηστις Μπονάνου (από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Μαρίνος Σαρηγιάννης (από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας), Κωνσταντίνος Τάσσης (από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ), Μαρία Ρεντετζή (από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης), Ηλίας Παπαϊωάννου (από το London Business School), Λάμπρος Μαλαφούρης (από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης).

Οι δικαιούχοι θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε 22 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, με επικεφαλής το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες.

Τα ερευνητικά έργα που προτάθηκαν καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, από τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική μέχρι τις βιοεπιστήμες και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Το ΕΣΕ αξιολόγησε 2.538 προτάσεις από τις οποίες θα χρηματοδοτηθεί το 13%. Ποσοστό 32% των επιχορηγήσεων δόθηκε σε γυναίκες.

Οι επιχορηγήσεις υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή