Απονεμήθηκαν τα ελληνικά ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List για το 2017

Απονεμήθηκαν τα ελληνικά ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List για το 2017

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι τα βραβεία που συγκεντρώνουν όλη την «οικογένεια» της ελληνικής ναυτιλίας: τη νέα και την παλαιά γενιά εφοπλιστών, τα στεριανά στελέχη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, τους ανθρώπους που εργάζονται στη θάλασσα, τους νομικούς, τους οικονομολόγους, τους ακαδημαϊκούς δασκάλους της ναυτιλιακής ιστορίας. Τα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2017 απονεμήθηκαν πριν από λίγες ημέρες -σε μια λαμπρή τελετή, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα- σε προσωπικότητες, εταιρείες, πλοία και θεσμούς που διακρίθηκαν για τον επαγγελματισμό και την προσφορά τους το τελευταίο έτος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει η Lloyd’s List, η ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734. Τα διεθνή βραβεία που φέρουν αυτό το όνομα είναι αναγνωρισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπό την αιγίδα τους εντάσσονται και τα Greek Shipping Awards που θεσπίστηκαν το 2004 και έχουν τιμήσει εκπροσώπους από τον πλέον σημαντικό και εξωστρεφή κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Τα βραβεία Lloyd’s List έχουν κερδίσει τον σεβασμό για την αξιοκρατική τους προσέγγιση που βασίζεται σε μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών από πολλούς και διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας. Στη φετινή τελετή που παρευρέθησαν 1.200 άτομα, επικράτησε όπως πάντα το κλίμα οικειότητας, τα αλληλοπειράγματα ανάμεσα στα τραπέζια, ο ανταγωνισμός στα χειροκροτήματα και ένα είδος αισιοδοξίας που δύσκολα το βρίσκει κανείς σε άλλους κλάδους και δικαίως. Το «παρών» έδωσαν και τέσσερις υπουργοί που σχετίζονται με τη ναυτιλία από την πατρίδα μας, την Κύπρο, τη Μάλτα και τον Καναδά, καθώς και αρκετές προσωπικότητες της διεθνούς ναυτιλίας.

Ο κ. Παύλος Ιωαννίδης, επί σειρά ετών ανώτατο στέλεχος του ομίλου Ωνάση και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, βραβεύτηκε για τη συνολική του προσφορά. Ο Capt. Fu Chengqiu στέλεχος της COSCO και Μanaging Director του ΟΛΠ κέρδισε το βραβείο για τη Διεθνή Προσωπικότητα της Χρονιάς. Ο Ιωάννης Κ. Μαρτίνος κέρδισε το New Generation Shipping Award, συνεχίζοντας ως νέα γενιά μια οικογενειακή παράδοση που σφράγισε πρώτη η γιαγιά του, Νουνού Μαρτίνου. Tο Maria Tsakos TCM Training Centre κέρδισε το βραβείο Education or Training, ενώ το ιστορικό πλοίο «Αβέρωφ» ονομάστηκε «Πλοίο της Χρονιάς» μετά την αποκατάστασή του αλλά και τον πλουν του στη Θεσσαλονίκη. Ναυτικός της χρονιάς αναδείχθηκε ο καπετάνιος Ιάκωβος Παπαγεωργίου Δανιήλ. Με το πλήρωμά του διέσωσε 8 ναυαγούς στον Ινδικό Ωκεανό.

Από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών, Dry Cargo Company of the Year αναδείχθηκε η Carras (Hellas), ενώ στη Maran Tankers Management, του ομίλου Αγγελικούση απονεμήθηκε το βραβείο Tanker Company of the Υear, το οποίο παρέλαβε η Μαρία Αγγελικούση, θυγατέρα του πλοιοκτήτη. Η Golden Star Ferries των αδερφών Στεφάνου αναδείχθηκε στην κατηγορία των επιβατηγών. Το βραβείο Piraeus International Centre Award απονεμήθηκε στην έκδοση «Ναυτικά Χρονικά». Ναυτιλιακή προσωπικότητα ανεδείχθη ο πλοιοκτήτης Ευάγγελος Μαρινάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή