Νέο καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Νέο καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ σήμερα στις 12:30, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ανακοινώθηκε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα στο πλαίσιο της λήψης μέριμνας υγείας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που θα πραγματοποιείται στους Ιερούς Ναούς της Αθήνας.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η υλοποίηση από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενός προγράμματος προληπτικής ιατρικής και διενέργειας εξετάσεων, ειδικά για της ευπαθείς ομάδες σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία επισήμανε: «Από την πρώτη στιγμή που η κοινωνία μας βρέθηκε μέσα στην ύφεση και την κρίση ο στόχος μας ήταν να μην μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό, χωρίς ρούχο, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακο και χωρίς γιατρό. Αναπτύξαμε δομές και προγράμματα πάνω σε αυτόν τον άξονα. Για το τι σημαίνει αυτό θα άξιζε να αναλογιστεί κανείς πως θα ήταν  σήμερα η ελληνική κοινωνία χωρίς το έργο της αγάπης της Εκκλησίας μας. Γι αυτό θα πρέπει κάποτε όλοι να καταλάβουμε σε αυτόν τον τόπο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για αλληλοϋπονόμευση. Η συνεργασία όλων των καλοπροαίρετων δυνάμεων δεν είναι δυνητική επιλογή, αλλά είναι μονόδρομος. Συγχαίρω την "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσωπικά τον Πρόεδρο του κ. Γ. Πατούλη και την "ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ" που αποφάσισαν από κοινού να βαδίσουν πάνω σε αυτόν τον δρόμο της αλληλοστήριξης και συνεργασίας. Η Αρχιεπισκοπή μας και οι ενορίες μας θα στηρίξουν αυτήν την νέα προσπάθεια».

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη γιατί διευρύνουν τις υποστηρικτικές τους δράσεις στον ευαίσθητο χώρο της υγείας με μία νέα συνεργασία, αυτή την φορά με τον γνωστό Όμιλο «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ». «Οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας, οι δομές μας όλες, ιδιαίτερα αυτές που αναπτύσσονται σε υποβαθμισμένες και επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, θα στηρίξουν αυτήν την δυνατότητα που θα δώσει ανακούφιση και βοήθεια σε εμπερίστατους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο χαρακτηρίζοντας τον πνευματικό ηγέτη της αγάπης και της προσφοράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες της Αθήνας και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ενοριτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εταιρική κοινωνική ευθύνη του Ομίλου και σε συνδυασμό με τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτει προσφέρει δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα».

– Κλιμάκιο Εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα εξετάζουν ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους ενορίτες σε τακτικά χρονικά διαστήματα

– Θα χορηγείται Ιατρικό Σημείωμα που θα παραπέμπει όποιον/α χρήζει ανάγκης σε προληπτικές-διαγνωστικές εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου

O Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Κωνσταντίνος Δήμτσας, επισήμανε την προσφορά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και τόνισε: «Συνεχίζουμε τη διεύρυνση του κοινωνικού μας έργου με ισχυρές συμμαχίες στο χώρο της υγείας με γνώμονα την ενίσχυση του αδύναμου συνανθρώπου μας. Υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία. Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από ένα πλαίσιο σταθερών και σημαντικών βημάτων συνεργασίας με αξιόπιστους Ομίλους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ όλους του Εθελοντές Ιατρούς και το προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες του Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για το αδιάκοπο έργο τους και την αξιέπαινη θυσιαστικής τους προσφορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή