Πέτρες και μολότοφ στο Μαρούσι

Πέτρες και μολότοφ στο Μαρούσι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια, με ουσιαστικό θύμα μαθητές με ειδικές ανάγκες, σημειώθηκαν χθες στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Το υπουργείο έχει «θωρακιστεί» με λαμαρίνες τοποθετημένες στα κάγκελά του, ώστε να αποτρέπονται οι «εισβολείς» από κάποια πλαϊνά ανοίγματα του προαύλιου χώρου.

Ειδικότερα, χθες, περίπου 200 μαθητές από σχολεία της Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο. Ωστόσο, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων αποσπάστηκε από το κύριο σώμα των συγκεντρωμένων και επιχείρησε να εισέλθει από τη δεύτερη είσοδο του υπουργείου (από την πλευρά της ΑΣΠΑΙΤΕ). Καθώς τη βρήκαν κλειστή, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εντός του αύλειου χώρου. Εκείνη την ώρα, 40 μαθητές του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων και οι συνοδοί τους αποχωρούσαν από την εκδήλωση του υπουργείου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν από τις μολότοφ και τις πέτρες. Στη συγκεκριμένη είσοδο υπήρχαν μόνο πέντε αστυνομικοί επιφορτισμένοι με την ομαλή αποχώρηση των μαθητών από την εκδήλωση.

Από την πλευρά του, το συντονιστικό των μαθητών διαμαρτυρήθηκε ότι «η συνάντηση με τον υπουργό δεν έγινε γιατί ποτέ δεν άνοιξε η πόρτα του υπουργείου», δίνοντας νέο ραντεβού για τη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή