ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγχοι σε ταξιδιώτες από Ελλάδα και σε βελγικά αεροδρόμια

elegchoi-se-taxidiotes-apo-ellada-kai-se-velgika-aerodromia-2221613

Μετά τη Γερμανία, αυστηροί έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε άλλα κεντρικά αεροδρόμια της Ευρώπης σε επιβάτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, προφανώς υπό τον φόβο εισόδου παράτυπων μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το γεγονός καυτηρίασε ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Κύρτσος μέσω ανάρτησής του στο Twitter, όπου κάνει λόγο για συνέχιση του «ευρωπαϊκού διασυρμού» της χώρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να ελέγξει «τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ περιγράφοντας την εμπειρία του σχολίασε στην «Κ», ότι το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ζητήθηκαν από τρεις αστυνομικούς τα ταξιδιωτικά έγγραφα επιβατών πτήσης της Aegean από την Αθήνα. Συνεπιβάτες στην πτήση ήταν και οι ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Επιτήδειος.

Ν. Ανδρουλάκης στην «Κ»: «Υπάρχει πρόβλημα»

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες της εν λόγω πτήσης, σχολιάζοντας το περισταστικό είπε:

«Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».

Το περιστατικό δεν άφησε ασχολίαστο και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία σχολίασε ειρωνικά στο Twitter τα εξής:

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης στο Twitter για «βελγική καραντίνα στους Ελλήνες» μετά τη γερμανική πολιτική, ενώ κατήγγειλε ως παράνομο το διαβατηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε χθες το βράδυ.