Στ. Θεοδωράκης: Το κράτος μπορεί να κόψει δαπάνες

Στ. Θεοδωράκης: Το κράτος μπορεί να κόψει δαπάνες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ανάρτησή του στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης «υπενθύμισε» τις δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και περιστολής της κρατικής σπατάλης, παίρνοντας αφορμή από δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» για τη συνεχιζόμενη μη αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του Δημοσίου.

«Με ρωτάνε αν μπορεί το κράτος να κόψει δαπάνες. Η απάντηση είναι ναι:από το 2014 το Δημόσιο δίνει 6 εκ. ευρώ το χρόνο για 80.000τμ που είναι σχεδόν κενά. Η @Kathimerini_gr γράφει ότι είναι εκεί 80 υπάλληλοι, δλδ 1000τμ ανά υπάλληλο. Η μεταφορά υπηρεσιών έπρεπε να έχει γίνει χθες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης.

Οπώς ανέφερε η Καθημερινή της Κυριακής τη στιγμή που συνεχίζεται η δίωξη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και επαναμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου αντί 261 εκατ. ευρώ, δύο από αυτά, ίσως τα πιο εμβληματικά κτίρια της συγκεκριμένης συμφωνίας, παραμένουν άδεια.

Πρόκειται για το κτίριο των καπνοθηκών «Κεράνης» στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Πειραιάς) και το πρώην Κέντρο Γραπτού Τύπου στο Μαρούσι. Τα κτίρια προσφέρουν αθροιστικά 80.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου, αλλά παραμένουν κενά εδώ και χρόνια παρότι το ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλει από το 2014 6 εκατ. ευρώ ετήσιο μίσθωμα.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή