Πάνω από έξι τόνοι χασίς σε πλοίο νότια της Κρήτης

Πάνω από έξι τόνοι χασίς σε πλοίο νότια της Κρήτης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6 .177,800) συνολικής αξίας 70 εκατ.ευρώ ανέρχεται η ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) που εντοπίστηκε να μεταφέρει στα αμπάρια του το ρυμουλκό σκάφος «ANDREAS« στη θαλάσσια περιοχή πενήντα (50) ν.μ. νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει η ελληνική ακτοφυλακή στη διάρκεια επιχειρήσεων. Το σκάφος με σημαία Τανζανίας που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Λαττάκειας με προορισμό τη Μάλτα, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης .

Στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα 6 μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ενώ το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου μετά από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής ότι μετέφερε 241 δέματα με ναρκωτικές ουσίες, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει το πλήρωμα, το ρυμουλκό θα πήγαινε στη Μάλτα για επισκευαστικές εργασίες, ενώ στις 30 Νοεμβρίου βρισκόταν στη Λευκωσία. Τα 6 μέλη του πληρώματος αναμένεται να οδηγηθούν τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία Πειραιά.

Η έρευνα επί του ρυμουλκού για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης συνεχίζεται, ενώ για την λόγω υπόθεση διενεργείται περαιτέρω έρευνα της αρμόδιας διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του λιμενικού, με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές του εξωτερικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνεχάρησαν τον αρχηγό του σώματος, Σταμάτιο Ράπτη και τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Γαλήνης στη Νότια Κρήτη, όπου εντοπίστηκε ρυμουλκό πλοίο με φορτίο μεγάλης ποσότητας κάνναβης. 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Κύπρο, είχε προσεγγίσει τη Συρία και δήλωνε ως προορισμό τη Μάλτα.

Στο πλοίο βρίσκονταν έξι Σύροι που έχουν συλληφθεί, ενώ στα αμπάρια του εκτιμάται ότι υπήρχαν έως και 7 τόνοι επεξεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ενώ την επιχείρηση διεξάγει η διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου του Λιμενικού σε συνεννόηση με τα γαλλικά τελωνεία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή