ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεκόπη και πάλι η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου

diekopi-kai-pali-i-diki-gia-tin-ypothesi-tis-apopeiras-dolofonias-toy-dikigoroy-g-antonopoyloy-2221771

Ξεκίνησε για να διακόψει και πάλι  η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του  δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Η δίκη, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον καθώς οι δύο Αλβανοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, θα συνεχιστεί στις
15 Δεκεμβρίου , με πρώτο μάρτυρα τον δικηγόρο που δέχτηκε την επίθεση.

Στο δικαστήριο , συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και εμφανίζεται, σύμφωνα με την κατηγορία,  ως ηθικός αυτουργός στην συγκεκριμένη υπόθεση .

Για να αποφασιστεί η διακοπή της δίκης χρειάστηκε ολόκληρο το πρωινό . Αρχικά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ζήτησαν τη διακοπή της εκδίκασης της υπόθεσης . Η πολιτική αγωγή γιατί , όπως είπε,  έπρεπε να παραστεί στην υπόθεση της έκδοσης ή μη στις ΗΠΑ του γνωστού ως «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στον Άρειο Πάγο ενώ η υπεράσπιση γιατί ένας από τους κατηγορούμενους δεν κάθισε στο εδώλιο, αν και το επιθυμούσε, γιατί το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών με πρόβλημα υγείας.

Το σύνολο των δικηγόρων έθεσε και το θέμα της στενότητας  χώρου της δικαστικής αίθουσας.