Εξι τόνοι κάνναβης σε ρυμουλκό στην Κρήτη

Εξι τόνοι κάνναβης σε ρυμουλκό στην Κρήτη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης που έχει ποτέ κατασχεθεί στη χώρα εντόπισε το Λιμενικό στην Κρήτη. Σε ρυμουλκό που έπλεε ανοικτά του νησιού βρέθηκαν μέσα σε κρύπτες και κατασχέθηκαν πάνω από έξι τόνοι χασίς. Στην έρευνα για την υπόθεση συνεργάστηκαν η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού και τα γαλλικά τελωνεία.

Η κοινή επιχείρηση ξεκίνησε υπό άκρα μυστικότητα στην αρχή της εβδομάδας και κλιμακώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού με τη συνδρομή αεροσκάφους του Frontex εντόπισαν το ρυμουλκό «Andreas» 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν ρεσάλτο στο πλοίο προκειμένου να το ακινητοποιήσουν άμεσα. «Κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις εντολές», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Λιμενικού.

Το πλοίο με τους έξι τόνους κατεργασμένης κάνναβης κατέπλευσε συνοδεία σκαφών του Λιμενικού στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Σε αυτό επέβαιναν έξι Σύροι, οι οποίοι συνελήφθησαν. Εγινε έρευνα στο ρυμουλκό με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και εντοπίστηκαν συνολικά 6,1 τόνοι χασίς σε 241 δέματα. Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Το ναρκόπλοιο έχει το όνομα «Andreas» και έπλεε με σημαία Τανζανίας. Είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κύπρο, προσέγγισε τις ακτές της Λαττάκειας στη Συρία και είχε δηλώσει τελικό προορισμό του τη Μάλτα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πίσω από την απόπειρα διακίνησης της κατεργασμένης κάνναβης βρίσκεται κύκλωμα με διασυνδέσεις στη Συρία και τον Λίβανο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε σε Τουρκία και Ιταλία μεγάλες ποσότητες χασίς με υπερταχύπλοα σκάφη. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν έντεκα άτομα, Αλβανοί, Βούλγαροι και ένας Ελληνας επιχειρηματίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή