Χαμηλή συμμετοχή στην κινητικότητα

Χαμηλή συμμετοχή στην κινητικότητα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης αποτελούν τις πρώτες επιλογές των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν στην κινητικότητα, επιθυμώντας να μεταταχθούν ή να αποσπαστούν σε άλλες θέσεις. Οπως προκύπτει από τα επίσημα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τις συνολικά 801 θέσεις που αναρτήθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα, την πλειονότητα των αιτημάτων συγκέντρωσαν οκτώ θέσεις διοικητικού οικονομικού σε διάφορα τμήματα του ΑΣΕΠ και δύο αντίστοιχων προσόντων θέσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Από τις 801 θέσεις που εγκρίθηκαν, για 80 δεν υπήρξε απολύτως κανένας ενδιαφερόμενος, ενώ συνολικά έγιναν 7.449 αιτήσεις από 1.117 δημοσίους υπαλλήλους που συμμετείχαν στη διαδικασία (σ.σ. ο κάθε υπάλληλος έχει δικαίωμα να αιτηθεί για πάνω από μία θέσεις). Από τις θέσεις που παρέμειναν χωρίς εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι 42 αφορούν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία βάσει των αιτημάτων που δέχθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καλύπτει μόνο το 74% των θέσεων που ανήρτησε. Αντίθετα, πλήρη κάλυψη των θέσεων εμφανίζουν τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης και το ΑΣΕΠ, ενώ υψηλό ποσοστό κάλυψης (96%) εμφανίζουν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι περισσότερες αιτήσεις για μετάταξη ή απόσπαση έγιναν, βάσει των επίσημων στοιχείων, από υπαλλήλους που εργάζονται στον ΕΦΚΑ (125), στις ΟΣΥ Α.Ε. (64), στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (28), στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (26) αλλά και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (25).

Αντίθετα, «χαμηλή» συμμετοχή στην κινητικότητα είχαν οι υπάλληλοι που απασχολούνται στα υπουργεία Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, στο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» νοσοκομείο, στους Δήμους Κηφισιάς και Μυκόνου, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στον ΟΓΑ, στην Υπηρεσία Ασύλου, καθώς και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων. Η περίοδος των αιτήσεων στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της κινητικότητας ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Συνολικά την ιστοσελίδα με τις διαθέσιμες προς απόσπαση – μετάταξη θέσεις επισκέφθηκαν 32.010 χρήστες, ενώ οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν στις 29 και 30 Νοεμβρίου (σ.σ. 176 αιτήσεις για κάθε μία ημέρα).

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των υποψηφίων από τους φορείς υποδοχής και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις-αποσπάσεις.

Οι πρώτες τοποθετήσεις υπαλλήλων στις νέες τους θέσεις αναμένονται στα μέσα Ιανουαρίου του 2018, δεδομένου ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην εκκίνηση της κινητικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή