ΑΕΚ: Κάθε χαρά θέλει διαχείριση

ΑΕΚ: Κάθε χαρά θέλει διαχείριση

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ύμνος της ΑΕΚ ήχησε στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Αυστρία και οι παίκτες, ο προπονητής, ο κόσμος και η διοίκηση τραγούδησαν μαζί, λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής της Ενωσης για την Αθήνα. Η Βιέννη «βάφτηκε» κίτρινη και μαύρη, η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ανακτώντας σταδιακά το χαμένο ευρωπαϊκό της κύρος. Σχεδόν 3.000 οπαδοί της, χοροπηδώντας σε πολικές θερμοκρασίες και φωνάζοντας για την ΑΕΚ, έζησαν από κοντά ένα «γλυκό» 0-0, αντιλαμβανόμενοι το τεράστιο αποτέλεσμα. Οι μεγάλοι ξαναζούν μεγάλες στιγμές και οι μικρότεροι μαθαίνουν.

Η ΑΕΚ, στα τελευταία τέσσερα χρόνια, έζησε τα πάντα, αλλά η απότομη πτώση στα χαμηλά πατώματα λειτούργησε ως «τραμπολίνο» για τον Δικέφαλο, εκτοξεύοντάς τον κατά σειρά σε κατάκτηση Κυπέλλου, δεύτερη θέση και συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση που ήρθε χωρίς ήττα.

Με ποδοσφαιρικούς «ήρωες», με κόσμο και με λάμψη. Αν έπρεπε να επιλεγεί μια μορφή, που να αντικατοπτρίζει σε ένα πρόσωπο τη χαρά, τότε αναμφίβολα το μυαλό θα πήγαινε στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της, Στέλιο Σεραφείδη. Εναν άνθρωπο που ακόμα και σήμερα ακολουθεί την ΑΕΚ παντού και με μεγάλη χαρά καμάρωσε την ΑΕΚ να επιστρέφει στην«ελίτ».

Η χαρά για την ομάδα σταματάει σήμερα, ασχέτως αν αυτή η πρόκριση θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη σκέψη όλων. Επόμενος στόχος, μια καλή κλήρωση ανάμεσα στους 15 υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στην κλήρωση της Δευτέρας είναι οι εξής: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία), Λειψία (Γερμανία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Αταλάντα (Ιταλία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Αρσεναλ (Αγγλία), Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Λάτσιο (Ιταλία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία). Κάποιοι αντίπαλοι είναι ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, άλλοι είναι περισσότερο στα μέτρα της, αλλά η ΑΕΚ θα έχει δύο παιχνίδια να περιμένει τον Φεβρουάριο που αναμφίβολα θα είναι γιορτινά.

Επόμενος βραχυπρόθεσμος στόχος, ο αγώνας της Δευτέρας με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, στον οποίο η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Μάρκο Λιβάγια. Με νίκες κόντρα σε Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης, η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας Χειμώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή