«Σύγκρουση» εργαζομένων – Πολάκη για τα σεντόνια στο Σισμανόγλειο

«Σύγκρουση» εργαζομένων – Πολάκη για τα σεντόνια στο Σισμανόγλειο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «σύγκρουση» μεταξύ εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή αυτή τη φορά τα σεντόνια στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο και άλλη μία προσβλητική προς το προσωπικό ανάρτηση του κ. Πολάκη στο προσφιλές του facebook.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία μίας συνεργάτιδας του κ. Πολάκη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από προσωπικό του νοσοκομείου, όταν ζήτησε να αλλάξουν σεντόνια στον νοσηλευόμενο αδελφό της. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν ζήτησε σεντόνια από τη νοσηλεύτρια της βάρδιας, έλαβε την απάντηση ότι θα πρέπει να φέρει από το σπίτι της και όταν εν συνεχεία απευθύνθηκε στον προϊστάμενο του τμήματος, αυτός της είπε «έτσι είναι κυρία μου ο δημόσιος τομέας, δεν υπάρχουν λεφτά γι΄ αυτόν». Η συνεργάτης του κ. Πολάκη απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου και μετά από λίγη ώρα αλλάχθηκαν τα σεντόνια στους θαλάμους του τμήματος. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια», υπογραμμίζοντας ότι το Σισμανόγλειο αυτή τη στιγμή έχει ταμειακό διαθέσιμο «πάνω από 5 εκατομ. ευρώ».

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εκτός από το απόθεμα του νοσοκομείου, πρόσφατα είχαν παραληφθεί και άλλα 200 σεντόνια από την τμηματική παραλαβή των 2.000 που έχουν παραγγελθεί. Στην ίδια ανακοίνωση τάσσεται σαφώς υπέρ του κ. Πολάκη, σημειώνοντας ότι αν και η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων δουλεύει με αυταπάρνηση, «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν και νοοτροπίες του “ωχ αδελφέ” αλλά και δεν μπορούμε να είμαστε αφελείς ότι μπορεί και να υπάρχει και υπονόμευση πολλές φορές βουβή μέσα από την χρονοτριβή, τη γραφειοκρατία κτλ».

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου που πραγματοποιεί την Τρίτη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την διοίκηση του νοσοκομείου και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «για πολιτική ανεπάρκεια την οποία επιχειρούν να κρύψουν δημιουργώντας προβοκάτορες εργαζόμενους». Οι εργαζόμενοι παραθέτουν μία σειρά από περιστατικά δυσλειτουργίας του νοσοκομείου λόγω ελλείψεων σε προσωπικό μηχανήματα και υλικά, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά, όπως στην περίπτωση συγγενούς συνεργάτιδας του κ. Πολάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή