2.500 μαθητές επισκέφθηκαν το ΕΚΠΑ την Ημέρα Ανοικτών Πυλών

2.500 μαθητές επισκέφθηκαν το ΕΚΠΑ την Ημέρα Ανοικτών Πυλών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές της Αττικής εξετάζοντας το μέλλον των σπουδών τους στρέφουν το βλέμμα στο εμβληματικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι ότι περίπου 2.500 μαθητές, επισκέφθηκαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά την ημέρα ανοικτών πυλών, που για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ήταν η 24η Νοεμβρίου. Το ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων από τη δημιουργία του, καθιέρωσε την Ημέρα «Ανοικτών Πυλών» για την επίσκεψη μαθητών Λυκείου στις σχολές και τα τμήματά του. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ενημέρωση των μαθητών για το αντικείμενο σπουδών που τους ενδιαφέρει και η ξενάγησή τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα κατά την ημέρα αυτή, οι Σχολές/Τμήματα του υποδέχθηκαν τους 2.500 μαθητές, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, για δίωρες ξεναγήσεις μετά από κράτηση θέσεων σε προκαθορισμένη ώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, με τη συνδρομή καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και εθελοντών φοιτητών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής/Τμήματος, τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ερευνητικές και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, επισκέφθηκαν τους ακαδημαϊκούς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, μουσεία) και παρακολούθησαν άλλες δράσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε διαμορφώσει κάθε Σχολή/Τμήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή