Εληξε η κατάληψη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Εληξε η κατάληψη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως ανακοινώθηκε προ ολίγου προς τους πρυτάνεις από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο, «το ΥΠΠΕΘ είχε, εδώ και δέκα ημέρες, ήδη ξεκινήσει τη  λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ εντός των χώρων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου στο Μαρούσι».

«Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια σειρά από συναλλαγές πληρωμών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Θεωρούμε ότι η τακτική μας αυτή συνέβαλε τα μάλλα στον ειρηνικό τερματισμό της κατάληψης. Από αύριο ξεκινάμε την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και σταδιακά θα ομαλοποιηθεί πλήρως η λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ», ανέφερε.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι καταληψίες αποχώρησαν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ καθώς διαπίστωσαν ότι γίνονται πληρωμές παρά την κατάληψη.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ήταν υπό κατάληψη από φοιτητές που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στη σίτιση και τις ελλείψεις στις φοιτητικές εστίες. Την ίδια στιγμή, το ίδρυμα αντιμετώπισε εσωτερικά προβλήματα λειτουργίας τα οποία οδήγησαν τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου στην αλλαγή της ηγεσίας του.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις της νέας ηγεσίας προς του φοιτητές να αποχωρήσουν ώστε να επαναλειτουργήσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των φοιτητών. Μετά τη λήξη της κατάληψης, οι υπεύθυνοι θα προχωρήσουν σε έλεγχο του εξοπλισμού του ιδρύματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή