Γενική 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο

Γενική 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αύριο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες αύριο, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Ετσι, αύριο οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα λόγω των στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από σήμερα τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Τροποποιήσεις και ακυρώσεις θα υπάρξουν σε πτήσεις λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ μεταξύ 08.00 και 12.00. Δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων και τα σχολεία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης (κατά των πλειστηριασμών και του συνδικαλιστικού νόμου, του νόμου για το συνταξιοδοτικό, της τροπολογίας για την αξιολόγηση, υπέρ των προσλήψεων, του ξεπαγώματος του μισθολογίου) οργανώνεται στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό). Η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζει προσυγκέντρωση για τις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και οι μονάδες ΠΕΔΥ, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των μονάδων. Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή