Σφράγισε παράνομο χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

Σφράγισε παράνομο χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράνομο χώρο στάθμευσης που λειτουργούσε σε χωροθετημένη πλατεία στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, απέναντι από το ΙΑΣΩ, σφράγισε οριστικά η Περιφέρεια Αττικής.

Η σφράγιση επικυρώθηκε μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής που είχε υποβάλει η εταιρία εκμετάλλευσης επικαλούμενη τη σύμβαση παραχώρησης με τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειας Αθήνας, «οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις και πρωτίστως να εξηγήσει γιατί επέτρεψε ένας χώρος, ο οποίος προορίζεται για πλατεία που την έχουν ανάγκη οι πολίτες, να μετατραπεί σε ιδιωτική επιχείρηση».

Επιπλέον κατά τους έλεγχους της Περιφέρειας αποκαλύφθηκε η ύπαρξη δύο οικοδομικών τετραγώνων στην περιοχή και όχι ενός που η Δημοτική Αρχή είχε συμπεριλάβει στη σύμβαση παραχώρησης. Αποκαλύφθηκε δηλαδή, ότι η πλατεία, έκτασης 2,4 στρεμμάτων, βρίσκεται στο ΟΤ 1085 και ο επιτρεπόμενος χώρος στάθμευσης, έκτασης 390 τ.μ, στο ΟΤ 1084, ενώ στη σύμβαση τα δύο οικοδομικά τετράγωνα εμφανίζονται ενιαία και με τον ίδιο κωδικό αριθμό (ΚΑΕΚ) στο Εθνικό Κτηματολόγιο!

«Τις γκρίζες ζώνες της σύμβασης επικαλέστηκε η εταιρία εκμετάλλευσης αιτούμενη, εκ των υστέρων, αδειοδότηση από την Περιφέρεια 117 θέσεων στάθμευσης σε όλη την πλατεία προσκομίζοντας και σχετική άδεια έγκρισης οικοδομικών εργασιών από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή