ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο

erchetai-vrochero-savvatokyriako-2223024

Σκηνικό με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους επιφυλάσσει το σκηνικό του καιρού από το πρωί της Παρασκευής έως και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο, Πέμπτη 14/2, στα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά τις πρωινές ώρες. Ακόμα, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με 3-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια, 6.

Την Παρασκευή 15/12 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί με 3-5 μποφόρ και στα νότια, τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα γυρίσουν σε νότιοι νοτιοδυτικοί από 4-6 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Το Σάββατο 16/12, το σκηνικό του καιρού έχει νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το μεσημέρι οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Ο άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Κυριακή, 17/12, στα δυτικά τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, θα έχουμε νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο, νότιοι 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Δευτέρα, 18/12 και Τρίτη, 19/12, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων την Τρίτη στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί από 4-6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.