Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας (Βίντεο)

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας (Βίντεο)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση τα ξημερώματα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Παλαιό Ψυχικό.

Η επίθεση, όπως όλες όσες πραγματοποιεί ο Ρουβίκωνας, βιντεοσκοπήθηκε και το βίντεο αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, μέλη της αναρχικής ομάδας με κράνη, φαίνονται να σπάνε το φυλάκιο που βρίσκεται έξω από το κτίριο, ενώ πετούσαν και αντικείμενα στον προαύλιο χώρο.

Σε κείμενο που ανήρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα καταφέρονται κατά της βασιλικής οικογένειας για τους νόμους που εφαρμόζει και για τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη. Επίσης, γίνεται αναφορά και στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνική αρπαχτή» και υποκρισία όταν μετά από λίγες ημέρες ψήφισε υπερ του εμπάργκο όπλων, αλλά και τη ΝΔ που «ξαφνικά θυμήθηκε τα παιδάκια της Υεμένης να ψηφίζει κατά του εμπάργκο».

Μεταξύ άλλων το κείμενο που ανήρτησαν αναφέρει:

«Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του "κτήματός" της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σ. Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως η Σαουδική Αραβία είναι ένας πολύ μεγάλος παίχτης για να έχει την αντιμετώπιση που έχει το Ισλαμικό κράτος.

Η Σαουδική Αραβία αγοράζει τη διεθνή ανοχή και πληρώνει μετρητοίς με πετροδολαρια. Είτε πρόκειται για την εξαγορά του Γαλλικού ιμπεριαλισμού που περιμένει να λάβει 3 δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς προς το κράτος του Λιβάνου είτε, σε αναλογία με τη σημερινή του θέση στην ιμπεριαλιστική ιεραρχία, το ελληνικό κράτος με μερικές δεκάδες εκατομμύρια για ληγμένα βλήματα πυροβολικού. Γιατί αποτέλεσε μνημειώδες παράδειγμα υποκρισίας όλη αυτή η συζήτηση για την πώληση όπλων, που έφτασε μέχρι την βουλή. Έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια εξαγοράς μιας προληπτικής, ντε φάκτο ανατροπής του εμπάργκο όπλων σε αυτό το δολοφονικό καθεστώς, για να φτάσουμε στο τέλος στην κωμωδία ο μεν Σύριζα που πήγε να κάνει την "εθνική αρπαχτή" να ψηφίζει υπέρ του εμπάργκο όπλων λίγες μέρες μετά στην ΕΕ και η ΝΔ που ξαφνικά θυμήθηκε τα παιδάκια της Υεμένης να ψηφίζει κατά του εμπάργκο…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή