Οι συμβολαιογράφοι απειλούν με αποχή από τους πλειστηριασμούς

Οι συμβολαιογράφοι απειλούν με αποχή από τους πλειστηριασμούς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια, ένταση και… αυγά συνέθεταν την εικόνα έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου και χθες είχαν συγκεντρωθεί, διαδηλώνοντας κατά των πλειστηριασμών, συλλογικότητες αλλά και μέλη της ΛΑΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Με απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένοι για χθες φυσικοί πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες τράπεζες, όπως και το Δημόσιο, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν όσοι αφορούσαν επισπεύδοντες ιδιώτες και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Σε δηλώσεις του («Θέμα» 104,6) ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γιώργος Ρούσκας γνωστοποίησε την πρόθεση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς για όσο διάστημα δεν νομοθετείται αυτεπάγγελτη δίωξη όσων επιτίθενται εις βάρος τους εμποδίζοντας τη διαδικασία. «Είχαμε πληροφορηθεί ότι είχε περάσει με τροπολογία σε νομοσχέδιο, δεν το είδαμε νομοθετημένο, μας είπαν ότι είναι θέμα ημερών αλλά πλέον είμαστε επιφυλακτικοί», υποστήριξε ο κ. Ρούσκας σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει υποσχέσεις εκτός από εμάς και στους θεσμούς».

Ζήτημα, πάντως, για τους συμβολαιογράφους αποτελούν και τα επικείμενα νομοθετήματα που αφορούν τον προσδιορισμό της πρώτης κατοικίας, αλλά και την αποκλειστικά ηλεκτρονική διενέργεια πλειστηριασμών. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα, επί του παρόντος δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έγιναν χθες αφορούσαν «ακριβά ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών».

Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες είχαν κλείσει περιμετρικά τον χώρο του ειρηνοδικείου, επιτρέποντας μόνο στους συμβολαιογράφους να εισέρχονται στο κτίριο.

Τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών αποδοκίμαζαν κατά την είσοδο τους συμβολαιογράφους, ενώ πέταξαν και αυγά σε κλούβα πάνω στην οποία είχαν γράψει συνθήματα.

Το «παρών» έδωσαν οι επικεφαλής της ΛΑΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ που δεν την άφηνε να εισέλθει στο χώρο του ειρηνοδικείου.

Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης και μέλη της ΛΑΕ είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στον Πειραιά, καθώς είχαν πληροφορίες ότι διενεργείτο πλειστηριασμός κατοικίας 67 τ.μ. για χρέη 114.000 ευρώ σε τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή