Ενωση Εισαγγελέων: Σεβόμαστε και προστατεύουμε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες

Ενωση Εισαγγελέων: Σεβόμαστε και προστατεύουμε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι Έλληνες Εισαγγελείς σέβονται και προστατεύουν τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και είναι οι κυριότεροι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Tην  απάντηση αυτή έδωσε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έχει ως εξής : Η σπουδή και το μένος ορισμένων εκ των δημοσιευμάτων και η παραπληροφόρηση όλων, είναι αδικαιολόγητη και δεν συνάδει με τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η Συνταγματικά κατοχυρωμένη Ακαδημαϊκή Ελευθερία, θεματοφύλακες της οποίας πρώτιστα είναι οι Έλληνες Εισαγγελείς, δεν κινδυνεύει από τη διατύπωση κάποιου ερωτήματος ή παραγγελίας στα πλαίσια λειτουργίας της επίσης Συνταγματικά κατοχυρωμένης Δικαστικής Εξουσίας.

Η δημόσια τοποθέτηση ακαδημαϊκών και πολιτικών προσώπων βασισμένη σε παραπληροφορημένα δημοσιεύματα, τα οποία αβασίμως έκαναν λόγο για προκαταρκτική έρευνα σε βάρος ακαδημαϊκών, κάτι το οποίο είναι απολύτως αναληθές και δεν υφίσταται ως γεγονός, είναι τουλάχιστον άστοχη, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται και σε ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Δηλώνουμε ευθαρσώς και με σαφήνεια, ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς σέβονται και προστατεύουν τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και είναι οι κυριότεροι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή