Οδύνη στη δημοσιογραφική οικογένεια από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη

Οδύνη στη δημοσιογραφική οικογένεια από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδύνη και σοκ στη δημοσιογραφική οικογένεια και στον όμιλο του Σκάι έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και πολιτικού συντάκτη Βασίλη Μπεσκένη.

Γεννημένος το 1974, ο Βασίλης Μπεσκένης ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε εκ των βασικών σχολιαστών στην τηλεόραση του Σκάι.

Ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο. Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής, στο σπίτι του. 

Η οικογένεια της Καθημερινής εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αφού συμπλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές φοίτησε σε ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, ενώ αργότερα, απέκτησε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 1993 σε ηλικία μόλις 19 ετών αρχίζει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο ελεύθερο ρεπορτάζ.

Το 1999, παράλληλα με την απασχόλησή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκινά να εργάζεται και στο «Mega Channel», ενώ ήδη καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην «ΕΡΤ» και στον «ΣΚΑΙ» μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του. Στον «ΣΚΑΙ» ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, το σχολιασμό των γεγονότων και την αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων. Επίσης, είχε συνεργαστεί με πολλά περιοδικά.

ΕΣΗΕΑ: «Αφήνει πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού»

Τη μεγάλη θλίψη της ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τον απρόσμενο θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.

«Ο Βασίλης Μπεσκένης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους.

Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης "έφυγε" για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι περαιτέρω «λεπτομέρειες της κηδείας του αξέχαστου συναδέλφου θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή