«Aποστολή αγάπης» για την Εθνική ομάδα του EURO 2004

«Aποστολή αγάπης» για την Εθνική ομάδα του EURO 2004

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της «Αποστολής» που φέρει την ονομασία «Αποστολή μας… η αγάπη», οι παλαίμαχοι της μεγάλης Εθνικής του 2004, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αναμετρήθηκαν με την ομάδα της «Αποστολής», στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης, στη Ριζούπολη.

Τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε σχετικά πως «αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο, που η μελαγχολία και η απόγνωση κυριαρχούν στις καρδιές πολλών ανθρώπων, οι παίκτες της Εθνικής δίνουν χαρά, ελπίδα και παράδειγμα συνεχούς προσπάθειας «Λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, συνεχισε ο Αρχιεπίσκοπος, πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι η αγάπη είναι η πραγματική κλήση του ανθρώπου και ο μοναδικός τρόπος να διαλύσουμε το σκοτάδι και να διαβούμε στο φως».

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για τη συμβολική σημασία της πρωτοβουλίας των διεθνών ποδοσφαιριστών να παίξουν με τα προσφυγόπουλα του ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής» και ευχήθηκε «αυτά τα Χριστούγεννα να επαναπατριστούμε στο πρόσωπο και την καρδιά του αναγκεμένου συνανθρώπου. Εκεί που σπαργανούται αθόρυβα και μυστικά ο Χριστός».

Το Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο Τραϊανός Δέλλας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο 'Αγγελος Μπασινάς, ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Μιχάλης Καψής, ο Βασίλης Λάκης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν συγκινητικό το έργο της «Αποστολής» και αναφέρθηκαν στην ιδέα να διοργανώνονται τέτοιες συναντήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Euro 2004, ώστε «να βοηθούμε με κάθε μέσο συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη στους δύσκολους αυτούς καιρούς».

Στο φιλικό αγώνα, με την ομάδα της Εθνικής συμμετείχαν και οι παλαίμαχοι Στράτος Αποστολάκης, Γρηγόρης Γεωργάτος, Κώστας Φραντζέσκος, Γιώτης Τσαλουχίδης και Γιάννης Ξανθόπουλος.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ευχαρίστησε τους παίκτες, για τους οποίους υπογράμμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν τοποθετήσει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους απέναντι στην κοινωνία. Επίσης, αφιέρωσε στη μνήμη του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη της φιλική αναμέτρηση, θυμίζοντας τον αγώνα του στην προσπάθεια του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Σκοπός της αναμέτρησης, η συγκέντρωση υλικών αγαθών για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, γι' αυτό αντί εισιτηρίου οι θεατές προσέφεραν τρόφιμα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή