Εξώδικο Beat κατά Λυμπερόπουλου για συκοφαντία

Εξώδικο Beat κατά Λυμπερόπουλου για συκοφαντία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νομική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει η Beat, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο επίθεσης του προέδρου των αυτοκινητιστών ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον κλάδο των μεταφορών. Το νομοσχέδιο, που δεν έχει πάρει ακόμη τον δρόμο για τη Βουλή, φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης υπηρεσιών ταξί.

Πέραν του ιδίου του υπουργού Υποδομών, ο οποίος είχε προβεί σε ευθεία επίθεση κατά της εταιρείας Beat, ο θορυβώδης συνδικαλιστής –που χρησιμοποίησε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για προεκλογικούς σκοπούς ενόψει των εκλογών στο συνδικάτο ταξί, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ισχυροποιώντας τη θέση του– προχώρησε σε διάφορους χαρακτηρισμούς, όπως άλλωστε συνηθίζει βάλλοντας κατά της εταιρείας Beat.

Υστερα από μήνες ησυχίας και με σκοπό αυτή η φαινομενικά στωική αντίδραση από πλευράς Beat να μην ερμηνευτεί ως παθητικότητα, η εταιρεία προχωρεί στην αξιοποίηση των ένδικων μέσων που διαθέτει. Απέστειλε χθες εξώδικο προς τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί) απαιτώντας «να σταματήσει τη διασπορά ψευδών, ανυπόστατων και υβριστικών ισχυρισμών για την εταιρεία». Η Beat με το εξώδικό της ζητεί από τον κ. Λυμπερόπουλο να ανασκευάσει και να ανακαλέσει εντός δέκα ημερών τις προσβολές και τις ύβρεις που εξαπέλυσε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως και στις ιστοσελίδες των ΣΑΤΑ και ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί). Τον καλεί να αναπαραγάγει στα παραπάνω μέσα απολογητικό κείμενο με τίτλο «Συγγνώμη στην Beat», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα αναφερθώ ξανά αρνητικά στην εταιρεία Beat».

«Υπόδειγμα νομιμότητας»

Με αφορμή το εξώδικο, ο CEO της Beat, Νίκος Δρανδάκης δήλωσε: «Στην Βeat, για ένα μεγάλο διάστημα, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την καθημερινότητά μας στο αύριο που χτίζουμε, και όχι στο χθες το οποίο μας προκαλούσε καθημερινά, με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε στο σημείο που η ανοχή μας μπορεί να εκλαμβανόταν ως αδυναμία. Και πήραμε την απόφαση να δράσουμε. Η Beat ήταν πάντα υπόδειγμα – όχι μόνο καινοτομίας και εξωστρέφειας, αλλά και υπόδειγμα νομιμότητας.

Δεν θα ανεχθούμε τα ψέματα και τη λασπολογία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι κάτι που μας ζήτησαν έντονα οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και η αγορά μας. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με βάση κανόνες, και κάτω από ένα κράτος δικαίου. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο και εκεί καταφεύγουμε, ζητώντας αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία από τους συκοφάντες, για να μπει οριστικά τέλος στους ανυπόστατους και υβριστικούς ισχυρισμούς τους.  Παράλληλα, θα προστατεύσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον για να μείνει αφοσιωμένο στην παραγωγή ακόμα περισσότερης καινοτομίας, τεχνολογίας, και δημιουργίας θέσεων εργασίας στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή