ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλό ταξίδι, Βασίλη μας

kalo-taxidi-vasili-mas-2223879

Δεν υπάρχει πιο αλλόκοτο πράγμα από το να «φεύγει» κανείς από τη ζωή τόσο νέος. Τη μια στιγμή να κάνεις πλάκα μαζί του στην αυλή του κτιρίου όπου συστεγάζονται η «Καθημερινή» και ο ΣΚΑΪ και την άλλη στιγμή, ένας να μην υπάρχει πια. Να έχει κοπεί το νήμα στα 43 του μόλις χρόνια. Ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν ένας από τους γλυκύτερους και πιο εξυπηρετικούς συναδέλφους, παθιασμένος με τη δουλειά μας, παθιασμένος με την είδηση και κυρίως με τη διασταύρωσή της. Ακόμα και στα διαλείμματά μας, δεν θα τον άκουγες ποτέ να μιλάει για κάτι προσωπικό. Το μυαλό του ήταν στο ρεπορτάζ.

Η υγεία του ήταν καλή. Ομως ήταν άνθρωπος εξαιρετικά εργατικός και αγχώδης, χωρίς να εξωτερικεύει τις αγωνίες του. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα τι έφταιξε που ένας τόσο γερός άνθρωπος «έφυγε» απρόσμενα από κοντά μας, αλλά όλοι μας έχουμε μείνει με τη γεύση μιας μεγάλης αδικίας.

Με μεγάλη ευρυμάθεια και αγάπη προς την Ιστορία, ο Βασίλης συνέχισε τις σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και πήρε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ηταν πραγματικός οικογενειάρχης, αφοσιωμένος στη σύζυγό του και τον γιο του, που μόλις βάπτισε. Η οδύνη για όλους εμάς, τη δημοσιογραφική οικογένεια του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», είναι τεράστια. Η ταφή του θα γίνει στις 11 το πρωί αύριο στο Νεκροταφείο Γλυφάδας. Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί τα χρήματα να διατεθούν για τις ανάγκες των μητέρων και των παιδιών που για κοινωνικούς λόγους νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται στο ΓΝΜ «Ελενα Βεζινέλου – Αλεξάνδρα».