Μηνύματα αγάπης σε 80 στολίδια για την ΕΛΕΠΑΠ

Μηνύματα αγάπης σε 80 στολίδια για την ΕΛΕΠΑΠ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κόσμος που διέσχιζε χθες τη χριστουγεννιάτικα στολισμένη Στοά Σπυρομήλιου στο City Link σταματούσε στις προθήκες με τα έργα: τους χαρταετούς της Αθηνάς Χατζή, τα καράβια της Γεωργίας Μπλιάτσου, τους αγγέλους της αγάπης του Νίκου Καλαφάτη, τις παραμυθένιες γόβες της Σταυρούλας Καζιάλε. Είκοσι σημαντικοί δημιουργοί φιλοτέχνησαν 80 χριστουγεννιάτικα στολίδια-έργα τέχνης για τα 80 χρόνια της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), του φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού σωματείου που από το 1937 προσφέρει στα παιδιά με αναπηρίες.

Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν θερμά και έφτιαξαν έργα που στέλνουν μηνύματα αγάπης, θυμίζουν ανέμελες και παιχνιδιάρικες στιγμές, δίνουν ευχές για καλή τύχη, δημιουργούν γιορτινή ατμόσφαιρα, ενεργοποιούν τη φαντασία, συμβολίζουν τον έρωτα, τη στοργή, τη φιλία. Στην όμορφα στημένη έκθεση σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού, που φιλοξενείται στη Στοά Σπυρομήλιου, υπάρχει ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη. Τα υπόλοιπα έργα περιμένουν τους φιλότεχνους στον πέμπτο και τον έκτο όροφο του πολυκαταστήματος Attica, σε ειδικά διαμορφωμένες γωνιές, όπου θα μπορούν να τα αγοράσουν στηρίζοντας τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των αντικειμένων τέχνης θα διατεθούν εκεί.

Τη σημαντική αυτή δράση στηρίζουν το City Link και η Τράπεζα Πειραιώς. Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Nεκτάριος Αποσπόρης, Γιώργος Βορρές, Λιάνα Βουράκη, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ολγα Γουλανδρή, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Κατερίνα Ιωαννίδη, Σταυρούλα Καζιάλε, Νίκος Καλαφάτης, Τίνα Καραγεώργη, Χριστίνα Μαντζαβίνου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Δημήτρης Ντάσσιος, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα και Αθηνά Χατζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή