Πώς εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία στους Αγ. Αναργύρους

Πώς εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία στους Αγ. Αναργύρους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία στους Αγ. Αναργύρους φέρνει στο φως η έρευνα της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος και από τα ευρήματα της νεκροψίας προκύπτει ότι ο 47χρονος αστυνομικός διαπληκτίστηκε με τη σύζυγό του μεταξύ 2 και 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η πεθερά του, η οποία έμενε στον από κάτω όροφο της πολυκατοικίας (στην οδό Ευριπίδου), άκουσε τη φασαρία και ανέβηκε στο σπίτι της κόρης της και ενεπλάκη κι εκείνη στον καβγά. Ο 47χρονος στρίμωξε τις δύο γυναίκες κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και τις πυροβόλησε. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί εάν ο δολοφόνος και αυτόχειρας σκότωσε πρώτα τη σύζυγο και μετά την πεθερά του ή το αντίστροφο. Η πρώτη έφερε τρία τραύματα από πυροβόλο όπλο και η δεύτερη δύο.

Η μόλις τριάμισι ετών κόρη τους κοιμόταν στο κρεβάτι των γονιών της. Βρέθηκε γυρισμένη στο πλάι, σε στάση ύπνου με τραύμα από σφαίρα πίσω από το αυτί. Ο 47χρονος γονάτισε δίπλα της, κόλλησε το πιστόλι κάτω από το σαγόνι και αυτοπυροβολήθηκε. Αξιωματικός που έκανε αυτοψία στον χώρο διέψευσε ότι ο θάνατος του δολοφόνου και αυτόχειρα επήλθε μια ώρα αργότερα από τον θάνατο των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Διευκρίνισε ότι «και τα τέσσερα πτώματα είχαν την ίδια νεκρική ακαμψία» (σ.σ. δείκτης για τον χρόνο θανάτου).

Το πρωί, συγγενείς της οικογένειας πήγαν στο σπίτι θορυβημένοι από το γεγονός ότι δεν είχαν δώσει το «παρών» η μεν 48χρονη ρευματολόγος στην ιδιωτική κλινική που εργαζόταν, το δε τριάμισι ετών κορίτσι, στον παιδικό σταθμό. Ως προς τα βαθύτερα αίτια της τραγωδίας, από μαρτυρίες συγγενών στην ΕΛ.ΑΣ. και τα ΜΜΕ επιβεβαιώνεται ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, καθώς και ότι ο αστυνομικός ήταν σε διαρκή σύγκρουση με τη γυναίκα και την πεθερά του για οικονομικής-κληρονομικής φύσης ζητήματα.

Ο 47χρονος που υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είχε περάσει με επιτυχία ψυχομετρικά τεστ της ΕΛ.ΑΣ. τον Νοέμβριο του 2011. «Επρεπε να είχε επανελεγχθεί το 2016, ωστόσο η διαδικασία καθυστερούσε εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού συνεργαζόμενων με την ΕΛ.ΑΣ. γιατρών». Το τελευταίο εξάμηνο 600 ένστολοι έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης αστυνομικών και από το 2009 έχουν υποβληθεί σε ψυχομετρικά τεστ 27.000 και έχουν «κοπεί» 300.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή