Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Πρόβλημα με τον υπολογισμό του ΦΠΑ στα νησιά

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Πρόβλημα με τον υπολογισμό του ΦΠΑ στα νησιά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε ομάδα νησιών του Αιγαίου, δεδομένου ότι αυτά ανήκουν σε οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) που περιλαμβάνουν και νησιά όπου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ διατηρούνται, θίγει με επείγον έγγραφο ερώτημά της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο ερώτημα που απευθύνεται προς τους προϊσταμένους των ΔΟΥ Μυτιλήνης, Σάμου και Χίου ζητείται να απαντηθεί το εξής: Για τα έργα τα οποία πραγματοποιούνται στα νησιά που καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ και τα τιμολόγια εκδίδονται σε τόπο, όπου ισχύει η προσωρινή παράταση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ, με ποιο ποσοστό θα γίνει ο τελικός υπολογισμός του;

«Το ερώτημα αυτό όχι μόνο εγείρεται αμέσως μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ταυτόχρονα φανερώνει την προχειρότητα και τη βιασύνη, με την οποία αντιμετωπίζεται το συνολικά κρίσιμο αυτό ζήτημα για τα νησιά» σημειώνει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή