Χιόνια στα ορεινά της χώρας – Οδηγοί χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν στη Χαλκιδική

Χιόνια στα ορεινά της χώρας – Οδηγοί χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν στη Χαλκιδική

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «λευκά» έχει ντυθεί μεγάλο μέρος της χώρας καθώς από νωρίς το πρωί ο χιονιάς έχει κάνει την εμφάνισή του, κυρίως στα ορεινά.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι στη Χαλκιδική στο δρόμο που συνδέει τον Άγιο Πρόδρομο με τον Πολύγυρο, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο σημείο να κρίνεται απαραίτητη.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης, περίπου 30 αυτοκίνητα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες εγκλωβίστηκαν στο ευρύτερο ορεινό οδικό δίκτυο.

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται από το πρωί στο νομό Λάρισας ακόμη και μέσα στην πόλη, στη Λαμία και τα Καμμένα Βούρλα, καθώς και στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Αχαΐας, της Ναυπακτίας και την Κορινθία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η πρόγνωση του καιρού

Η επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με το meteo.gr,  αναμένεται να επηρεάσει κυρίως το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στα πεδινά θα εκδηλωθούν βροχές, με μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στο Νότιο Ιόνιο και στη Νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα των παραπάνω περιοχών, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής-Βόρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Στερεάς, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας  και της Εύβοιας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, στη Μαγνησία και στη Φθιώτιδα θα χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Μέχρι το βράδυ ωστόσο, καθώς οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, αλλά στη θάλασσα των Κηθύρων και στο Λιβυκό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8-9 μποφόρ.

Τονίζεται ότι στη Βόρεια Πελοπόννησο και στην Κεντρική Στερεά οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και ενδέχεται να προξενήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί φαίνονται οι αθροιστικές βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις κατά το πρώτο 12ωρο της Πέμπτης.

Χιόνια στα ορεινά της χώρας – Οδηγοί χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν στη Χαλκιδική-1

Την Παρασκευή μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένονται να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Νότια Ελλάδα, οι οποίες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πρόσκαιρη άνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή