ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρα Πληροφόρησης: Γνωρίστε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών

deutsche-schule-athen-960x600
deutsche-schule-athen-grundschule-960x600-ii
deutsche-schule-athen-grundschule-960x600-iii
deutsche-schule-athen-grundschule-960x600
deutsche-schule-athen-kiga-960x600-i
deutsche-schule-athen-kiga-960x600-ii
deutsche-schule-athen-kiga-960x600-iii
dsamun-960x600

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), το μοναδικό επίσημο σχολείο του γερμανικού κράτους στην Αθήνα, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους και φίλους της Σχολής το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 από τις 11.00΄ έως τις 16.00΄ στη φετινή Ημέρα Πληροφόρησης.

Επισκεφθείτε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι και ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα πλεονεκτήματα φοίτησης του παιδιού σας σε ένα από τα παλαιότερα και πιο επιτυχημένα ξενόγλωσσα σχολεία της Ελλάδας.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών που αποτελείται από Νηπιαγωγείο με προνηπιακό και νηπιακό τμήμα (από 3 ετών), τετρατάξιο Δημοτικό (τάξεις 1-4) και οκτατάξιο Γυμνάσιο (τάξεις 5-12), είναι ένα σχολείο συνάντησης με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Γερμανούς, Έλληνες, Αυστριακούς και Ελβετούς εκπαιδευτικούς. Στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου, το οποίο επιτρέπει την άμεση και χωρίς εξετάσεις πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα προετοιμάζει όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΑΕΙ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την Ημέρα Πληροφόρησης στις 20 Ιανουαρίου 2018 σας περιμένει ένα πλούσιο ενημερωτικό πρόγραμμα με τις ακόλουθες παρουσιάσεις της Διεύθυνσης της Σχολής προκειμένου να γνωρίσετε τον παιδαγωγικό σχεδιασμό και τη δομή της DSA:

– «Ποια είναι η Γερμανική Σχολή Αθηνών;» Παρουσίαση της Διεύθυνσης της Σχολής που θα γίνει στις 11.30΄ – 12.00΄ και στις 13.30΄ – 14.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου.

– «Πληροφορίες για την εισαγωγή στην 7η τάξη. Γνωρίστε το Προφίλ Ε!». Η παρουσίαση θα γίνει στις 12.15΄ – 13.15 και στις 14.15΄ – 15.15΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου.

«Το Προνηπιακό τμήμα, το Νηπιακό τμήμα και το Δημοτικό συστήνονται.» Η παρουσίαση θα γίνει στις 12.15΄ – 13.15 και στις 14.15΄ – 15.15΄ στο Δημοτικό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης έχει προετοιμαστεί κάτι ξεχωριστό για τους μελλοντικούς μαθητές της 7ης τάξης στο Προφίλ Ε: οι μαθητές της DSA που έδωσαν την προηγούμενη χρονιά με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις και τώρα φοιτούν στην Γερμανική Σχολή Αθηνών θα δείξουν στους μελλοντικούς συμμαθητές τους «τη δική τους DSA».

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής (συμπεριλαμβανομένων του νέου Νηπιαγωγείου και του νέου Δημοτικού, καθώς και επίσκεψη στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στη Βιβλιοθήκη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις). Η ξενάγηση διεξάγεται κάθε μισή ώρα από μαθητές και καθηγητές της Σχολής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση της Σχολής, διδακτικό προσωπικό αλλά και γονείς των μαθητών και των μαθητριών μας, καθώς και εκπρόσωποι των ίδιων των μαθητών θα είναι διαθέσιμοι για παροχή πληροφοριών και συμβουλών σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επιπλέον, συνδυάζοντας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητες βάφλες και άλλες λιχουδιές.

Τέλος, στο πλαίσιο της Ημέρας Πληροφόρησης, ο Σύλλογος Γονέων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών στην αίθουσα των Καλλιτεχνικών.

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στην Ημέρα Πληροφόρησης της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και να σας ενημερώσουμε για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, αλλά και τα πλεονεκτήματα φοίτησης του παιδιού σας σε ένα από τα παλαιότερα ξενόγλωσσα σχολεία της Ελλάδας.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι (πίσω από το Avenue).

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6199260-5.