Θεσσαλονίκη: Εφοδος κουκουλοφόρων και στην ΕΣΗΕΜΘ

Θεσσαλονίκη: Εφοδος κουκουλοφόρων και στην ΕΣΗΕΜΘ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφοδο στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Περίπου 10 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο κτίριο της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δήλωσαν ότι πραγματοποιούν "παρέμβαση" υπέρ των κρατούμενων στις φυλακές και κατευθύνθηκαν απευθείας στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ.

Θεσσαλονίκη: Εφοδος κουκουλοφόρων και στην ΕΣΗΕΜΘ-1

Εκεί έριξαν στο πάτωμα υπολογιστές, μια οθόνη τηλεόρασης και χαρτιά από τα γραφεία, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές καταστροφές, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικά συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, στο ίδιο πνεύμα με εκείνα που πέταξαν και στη χθεσινή τους στις εγκαταστάσεις της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, επεισόδιο κατα τη διάρκεια του οποίου υπήρξε και ένας τραυματίας.

Θεσσαλονίκη: Εφοδος κουκουλοφόρων και στην ΕΣΗΕΜΘ-2

ΕΣΗΕΜΘ: «Οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου»

Για «οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), με αφορμή τη σημερινή βίαιη εισβολή στα γραφεία της και τη χτεσινοβραδινή επίθεση στα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜΘ ζητεί, ακόμη, από τις Αρχές «να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις».

«Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί "μία παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων". Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, θα αναφερθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή