Τιμητική διάκριση στο ΕΛΙΑΜΕΠ από την Ακαδημία Αθηνών

Τιμητική διάκριση στο ΕΛΙΑΜΕΠ από την Ακαδημία Αθηνών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απονεμήθηκαν χθες τα ετήσια βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών σε πανηγυρική συνεδρία, που άρχισε με ομιλία του προέδρου της Ακαδημίας Λουκά Παπαδήμου και θέμα «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Οραμα, προκλήσεις και προοπτικές». Με αφορμή την έκδοση τον Μάρτιο του 2016 της Λευκής Βίβλου για την ελληνική εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια, η Ακαδημία απένειμε τιμητική διάκριση στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για το συνολικό του έργο. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας και επιμόρφωσης που ιδρύθηκε το 1998 και αποστολή του είναι να διεξάγει έρευνες και να παρέχει έγκυρες πληροφορίες και εμπεριστατωμένες προτάσεις πολιτικής με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση τεκμηριωμένων λύσεων απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής.

Συνολικά, με τα ετήσια βραβεία της, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε την αριστεία, την ευποιία και την κοινωνική προσφορά. Μεταξύ των βραβευθέντων είναι ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Υποστήριξης Ανηλίκων και Εφήβων «Στέγη». Από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων ο βετεράνος κριτικός λογοτεχνίας και δοκιμιογράφος Δημήτρης Ραυτόπουλος, η συγγραφέας Αντζελα Δημητρακάκη, η ποιήτρια Μυρτώ Παπαχριστοφόρου, ο φιλόλογος και ποιητής Γιώργος Μοράρης και ο λυρικός ερμηνευτής (βαρύτονος) και ιδρυτής του Κέντρου Φωνητικών Τεχνών, Σπύρος Σακκάς. Από τις θετικές επιστήμες, οι καθηγητές Χειρουργικής Μιχάλης Σέχας και Βασίλειος Γολεμάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή