Αχαλίνωτοι κουκουλοφόροι

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με τις εισβολές των κουκουλοφόρων. Χωρίς να φοβούνται τίποτα τα «κομάντο με τα μαύρα» δρουν αποχαλινωμένα και ατιμώρητα.

Χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εισβολείς δήλωσαν ότι πραγματοποιούν «παρέμβαση» υπέρ των κρατουμένων στις φυλακές και επιδόθηκαν στο καταστροφικό τους έργο, ρίχνοντας στο πάτωμα υπολογιστές, ένα φωτοτυπικό, μια οθόνη τηλεόρασης, ό,τι υπήρχε στα γραφεία, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικά συνθήματα κατά δημοσιογράφων. Για «οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου» έκανε λόγο με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ, ζητώντας από τις Αρχές «να προστατεύσουν τον κόσμο της ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις».

Με πέτρες και λοστούς

Είχε προηγηθεί προχθές το απόγευμα επίθεση κουκουλοφόρων στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα μέσα ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (TV100). Περίπου 20 νεαροί, κρατώντας πέτρες και λοστούς, έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν καταστροφές σε αυτοκίνητα της δημοτικής επιχείρησης Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τραυμάτισαν έναν εργαζόμενο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ακολούθησε, το βράδυ της Τετάρτης, νέα καταδρομική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες. Ομάδα κουκουλοφόρων εισήλθαν στο κτίριο διοίκησης από πλαϊνή είσοδο, δίχως να γίνουν αντιληπτοί από τον θυρωρό και φτάνοντας στα γραφεία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, με σφυριά και λοστούς, ενώ πέταξαν και μπογιές. Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Οπως δήλωσε στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης, για να αναδειχθεί το πρόβλημα θα ζητηθεί η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πανεπιστημίων, ενώ εξετάζεται η δημοσιοποίησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς να αποκλείεται και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του Ιδρύματος «διαπιστώνει ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει στοχοποιηθεί, ώστε να πάψει να αποτελεί όαση κανονικής και εύρυθμης λειτουργίας στην ανώτατη εκπαίδευση. Τεκμήριο του σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από σημείο που μόνον εσωτερική πληροφόρηση μπορούσε να καθοδηγήσει τους επιδρομείς».

Προχθές το μεσημέρι πραγματοποίησαν εισβολή στη ΔΟΥ Αγρινίου, στο γραφείο του διευθυντή, περίπου 30 μέλη του «Ρουβίκωνα», που αποκεντρώνει τη δράση του. Σε ανάρτηση που έγινε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζεται ότι η εισβολή έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, «για την υπόθεση κατάσχεσης σπιτιού ενός ανέργου – κατοίκου του Αγρινίου, για το ποσό των 1.319 ευρώ». Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ζητούν από τον διευθυντή να τους πει τι θα κάνει η εφορία για να διασφαλιστεί το συγκεκριμένο σπίτι, απειλώντας τον πως «αν ο άνθρωπος χάσει το σπίτι του, θα έλθουμε στο σπίτι σου». Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αποχώρησαν πριν φθάσει η Αστυνομία, ενώ δεν καταγράφηκαν φθορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή