Υποχώρηση χιονοπτώσεων – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

Υποχώρηση χιονοπτώσεων – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Στον απόηχο των σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  καταγράφει αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού σήμερα παραμονή Χριστουγέννων και αύριο Χριστούγεννα, με κύριο χαρακτηριστικό την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και υποχώρηση του χιονιά. 

Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά κατά 1 έως 2 μποφόρ, κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στα βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από -3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 9, και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 11.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς.

Παραμονή Χριστουγέννων

Την Παραμονή των Χριστουγέννων αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές βροχές στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, και μόνο στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μονό τοπικές νεφώσεις, που στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι περισσότερες.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, οι οποίες όμως από το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά και να περιοριστούν κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη την χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Aποκατάσταση κυκλοφορίας 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στην λεωφόρο Φυλής που μέχρι πριν από λίγο διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστή παραμένει ακόμα η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.