Καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών στη νησίδα Τραγονήσι

Καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών στη νησίδα Τραγονήσι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχής ήταν η επιχείρηση για τη διάσωση 12 ατόμων, μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA, που προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τους ναυτικούς προσέγγισε και απεγκλώβισε από την βραχονησίδα που είχαν βρεί καταφύγιο, ένα αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού και στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών στη νησίδα Τραγονήσι-1

Στη θαλάσσια περιοχή όπου είχε προσαράξει το πλοίο επικρατούσαν από χθες κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, ενώ τα μέλη του πληρώματος, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν για προληπτικούς λόγους σε διασωστικό σκάφος του φορτηγού πλοίου.

Καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης των ναυτικών στη νησίδα Τραγονήσι-2

Στην επιχείρηση πήραν μέρος 7 μέλη της ΕΜΑΚ και 5 της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Τα μέλη του πληρώματος που είναι καλά στην υγιεία τους μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου και θα φιλοξενηθούν στο κτίριο του παλιού Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

Στη θαλάσσια περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση ενώ μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα εκτιμηθεί η κατάσταση του πλοίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή