Νυχτα βανδαλισμών στην Αθήνα: Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ – ζημιές σε επτά σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Νυχτα βανδαλισμών στην Αθήνα: Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ – ζημιές σε επτά σούπερ μάρκετ (βίντεο)

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα σημειώθηκε, ανήμερα Χριστούγεννα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

Στις 06:10 το πρωί, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε 6-7 μοτοσικλέτες πλησίασε το κτίριο, πέταξε μπογιές και κατόπιν εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου, περίοδο κατά την οποία είχε ξεκινήσει η καταλανική κρίση, ο Ρουβίκωνας είχε επιτεθεί και κατά της ισπανικής πρεσβείας, ενώ η δράση της συλλογικότητας έχει αποτελέσει πολλές φορές στο παρελθόν πεδίο πολιτικών συγκρούσεων, με την κυβέρνηση να κατηγορείται για «ανοχή» απέναντι στις ενέργειές της. Πρόσφατα δε, με αφορμή την τροπολογία περί αυτεπάγγελτων διώξεων για παρεμπόδιση πλειστηριασμών, η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το ζήτημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιλεκτικά τα φαινόμενα βίας. 

Μπαράζ επιθέσεων σε σούπερ μάρκετ

Νωρίτερα τη νύχτα, στο διάστημα από 1.34 έως 2.08 πμ σημειώθηκε μπαράζ καταδρομικων επιθέσεων σε υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μarket in».

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε τζαμαρίες σε καταστήματα σε Ηλιουπολη, Πατησια, Νέα Σμύρνη, Αγιο Δημήτριο, Ζωγράφου, Πετράλώνα και Γκύζη.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση, ενώ κατά πληροφορίες η ενέργεια σχετίζεται με απόλυση εργαζομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή