ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση 26 κιλών ακατέργαστης κάνναβης από το ΣΔΟΕ

kataschesi-26-kilon-akatergastis-kannavis-apo-to-sdoe-2224999

Είκοσι έξι  κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του ΣΔΟΕ, υπόθεση για την οποία συνελήφθη επίσης ένας 26χρονος ομογενής από Καζακστάν, ο οποίος προσπάθησε να παραλάβει την ποσότητα της κάνναβης μέσα σε γραφεία εταιρίας ταχυμεταφορών..

Ειδικότερα, μετά από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.) και των συναρμόδιων Ισπανικών Αρχών(GUARDIA CIVIL), οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των δύο ταχυδρομικών δεμάτων, κατόπιν σχετικής έγκρισης της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, τα οποία προέρχονταν από την Βαρκελώνη με προορισμό την χώρα μας, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Μαδρίτης «Barajas».

Η σύλληψη του 26χρονου έγινε μέσα σε γραφείο ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο, τη στιγμή που παραλάμβανε τα ταχυδρομικά δέματα στα οποία αναγράφονταν πλαστά στοιχεία παραλήπτη. Για την παραλαβή τους είχε φροντίσει να κατέχει πλαστή αστυνομική ταυτότητα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών