Συλλήψεις για όπλα και αρχαία στην Κρήτη

Συλλήψεις για όπλα και αρχαία στην Κρήτη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλήψεις για κατοχή αρχαίων και παράνομα όπλα ήταν το αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο Έλληνες, ηλικίας 51 και 69 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή αρχαίων νομισμάτων και παράνομη οπλοκατοχή.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις κατοικίες όπου διαμένουν οι συλληφθέντες και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί ο 51χρονος.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, 527 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες τύπου καλάσνικοφ, 3 κάλυκες, βραδύκαυστο φυτίλι, ένα μαχαίρι και 4 αρχαία νομίσματα τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Προανάκριση διενεργείται από Το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή