Είκοσι επτά χρόνια προσφοράς, χίλιες κερδισμένες ζωές με «Ελπίδα» και αγάπη

Είκοσι επτά χρόνια προσφοράς, χίλιες κερδισμένες ζωές με «Ελπίδα» και αγάπη

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν ένα από τα θερμότερα χειροκροτήματα που έχει εισπράξει τα τελευταία χρόνια. Και δικαίως. Η Εφη Βλάμη έξι φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με αμαξίδιο και 16η στη γενική παγκόσμια κατάταξη, μίλησε με απίστευτη συγκίνηση για το έργο της «Ελπίδας», στο φιλανθρωπικό γεύμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Εξήγησε στους τετρακόσιους παριστάμενους πώς κατάφερε να νικήσει τη σοβαρότατη ασθένεια, η οποία διαγνώστηκε στην εφηβεία της. Μετά την πλήρη αποθεραπεία της συνέχισε να βρίσκεται κοντά στους μικρούς ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας, αλλά και να συμμετέχει ενεργά ως εργαζόμενη στην εκστρατεία ενημέρωσης από το «Οραμα Ελπίδας» για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Εξίσου σημαντική ήταν και η βιωματική ομιλία μιας άλλης αποθεραπευμένης, της Παναγιώτας Καραφυλλίδου, η οποία επίσης εργάζεται σήμερα στο Σωματείο και απολαμβάνει μια ζωή φυσιολογική και γεμάτη. Πριν από το 1990 η χώρα μας δεν διέθετε υποδομή για να μπορέσουν οι ανήλικοι και οι έφηβοι πάσχοντες να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους στην Ελλάδα. Μόνη τους λύση ήταν η μετάβαση στο εξωτερικό, κάτι που ήταν σχεδόν αδύνατον λόγω του τεράστιου οικονομικού κόστους. Η «Ελπίδα» κατάφερε να σώσει πολλά τέτοια περιστατικά που χρειάζονταν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Πάνω από χίλια παιδιά κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο όλα αυτά τα χρόνια.

Με αίσθημα ευγνωμοσύνης, οι αποθεραπευθέντες παραμένουν κοντά στο Σωματείο για να δώσουν πίσω την αγάπη που πήραν. Και ίσως τα θερμά και ειλικρινή λόγια των δύο κοριτσιών να είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση που μπορεί να εισπράξουν ποτέ οι γιατροί, οι νοσηλευτές και κυρίως ο άνθρωπος που είχε το κουράγιο να ξεκινήσει την προσπάθεια αυτή. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν έκρυβε τη συγκίνησή της όταν τα δύο κορίτσια έβγαλαν λόγο στη φιλανθρωπική βραδιά και απευθύνθηκαν προσωπικά σε εκείνη, ως πρωτεργάτη.

Στην εκδήλωση της «Μεγάλης Βρεταννίας» συγκεντρώθηκαν όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές του εγχειρήματος, το οποίο έχει κλείσει πια είκοσι επτά χρόνια ζωής. Χάρις στη δική τους συμπαράσταση και βέβαια με την πλήρη αρωγή του κράτους, έγινε πραγματικότητα η μονάδα, ο ξενώνας και προχώρησε η δημιουργία του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου στη χώρα. Το σπουδαίο έργο της «Ελπίδας» το αναγνωρίζει και η πολιτεία. Πριν από λίγες ημέρες, η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Σύλλογο για δεύτερη φορά, μετά το 1997. Κατά την πανηγυρική της συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην αίθουσα τελετών απένειμε τα ετήσια βραβεία της για το 2017. Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Ακαδημίας Αθηνών, το Χρυσό Μετάλλιο, «για την ενεργό και συνεχώς αυξανόμενη κοινωφελή δράση του». Το παρέλαβε η ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το αφιέρωσε σε όλα τα παιδιά που κέρδισαν τη μάχη της ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή