«Βολές» ΠΟΑΣΥ κατά Καμμένου

«Βολές» ΠΟΑΣΥ κατά Καμμένου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, εκτοξεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρώτος την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια, είχε αναφερθεί προσωπικά στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «προσωπικά παιχνίδια» και κατηγορώντας τον ότι «διαχώρισε την αστυνομία, με δική του απόφαση, από τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχασαν αρκετά οι αστυνομικοί από αυτό το διαχωρισμό».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην τροπολογία για τον επανακαθορισμό των κρατήσεων και εισφορών των ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων υπέρ των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο, που ισχύει αναδρομικά από 1/1/2017, ο κ. Καμμένος είχε τονίσει ότι, ασκήθηκαν πιέσεις προς το υπουργείο Οικονομικών, είχε γίνει σχετική προεργασία με πίνακες και είχαν κληθεί Αστυνομία και Λιμενικό ώστε «να πηγαίναμε μαζί». Ωστόσο, προσέθεσε, «οι Λιμενικοί συμφώνησαν με το υπουργείο, ενώ συνδικαλιστές της Αστυνομίας διαφοροποιήθηκαν καρφώνοντας στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για πολιτική προβολή τους, για να είναι υποψήφιοι στη Λακωνία».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για αναίτια επίθεση και για προσπάθεια του υπουργού Αμυνας να «κρύψει εντέχνως την αδυναμία αποδοχής ενός λάθους μισθολογίου που η συγκυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιούργησε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Χθες, προς έκπληξή μας είδαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αντί να δίνει εξηγήσεις για τα λάθη, τις παρατυπίες και τις στρεβλώσεις του νέου μισθολογίου, να επιτίθεται κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Μια αναίτια επίθεση, όταν από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει, τόσο εντός της Βουλής, όσο και εκτός αυτής, όλα όσα σήμερα και με επτά (7) μήνες καθυστέρησης διαπιστώνονται και εκφράζονται δημόσια από τον αρμόδιο Στρατηγό των οικονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμίζουμε στον κ. Υπουργό, ότι στον ίδιο ως άνω Στρατηγό που σήμερα παραδέχεται τις στρεβλώσεις του μισθολογίου, εσείς δίνατε από τα έδρανα της Βουλής συγχαρητήρια και σήμερα σας φταίνε τα άλλα Υπουργεία που είναι ανεπαρκή (κατά τη δήλωσή σας) και το συνδικαλιστικό μας κίνημα που δήθεν δεν επέτρεψε να ψηφίσετε τροπολογία για την αναδρομικότητα των κρατήσεων. Αλήθεια, ποιος ψήφισε το νέο μισθολόγιο με αναδρομική εφαρμογή από 01-01-2017, το συνδικαλιστικό κίνημα ή η συγκυβέρνηση σας;

Πραγματικά λυπούμαστε. Προσπαθείτε εντέχνως να κρύψετε την αδυναμία αποδοχής ενός λάθους μισθολογίου που η συγκυβέρνησή σας δημιούργησε, ρίχνοντας ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ ξεχνάτε τα όσα λέγατε προεκλογικά για τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, να το αποσύρει και να μπει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις αποδοχές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή