Ισχυροί άνεμοι, εμπόδιο στην ακτοπλοΐα

Ισχυροί άνεμοι, εμπόδιο στην ακτοπλοΐα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρότατοι άνεμοι που έχουν προκαλέσει απαγόρευση απόπλου σε ορισμένα λιμάνια και έντονες βροχές πλήττουν από χθες τη χώρα, σε ένα καιρικό φαινόμενο που ονομάστηκε από το Αστεροσκοπείο «Ηλέκτρα». Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές κυρίως στην Ηπειρο, ενώ οι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σταδιακά σε όλη τη χώρα. Στη Δωδώνη από το πρωί μέχρι τις 4 μ.μ. χθες είχαν πέσει 105 χιλιοστά βροχής, στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων είχαν φτάσει τα 93 χιλιοστά, στα Θεοδώριανα Αρτας 96 και στο Πάπιγκο Ιωαννίνων 94 χιλιοστά, ενώ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας 77 χιλιοστά. Στο Ιόνιο Πέλαγος οι ισχυρότατοι άνεμοι 7-9 μποφόρ κράτησαν χθες το πρωί δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, με απαγορευτικό απόπλου στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, αλλά και στα δρομολόγια προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη. Κλειστή ήταν επίσης η γραμμή στη Βόρεια Ελλάδα, Καβάλα – Πρίνος Θάσου.

Στη συνέχεια της ημέρας χθες η «Ηλέκτρα» προκάλεσε πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ νότιοι άνεμοι έπνεαν με εντάσεις που στο Αιγαίο έφτασαν σε συγκεκριμένες περιοχές τα 8-9 μποφόρ. Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, αλλά και των πλοίων στη γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας γίνονταν κατά την κρίση του πλοιάρχου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν –πριν από την αναχώρησή τους– με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη και ιδιαίτερα στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις –τοπικά πυκνές– θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα κυρίως της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή