Η ΥΠΑ πιστοποίησε με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας της EASA τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Η ΥΠΑ πιστοποίησε με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας της EASA τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) της EASA, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων -τα οποία λειτουργεί η Fraport GR από τον Απρίλιο 2017- από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Καβάλας, Άκτιου/Πρέβεζας, Χανίων και Ζακύνθου, Ρόδου, Μυκόνου, Κω, Μυτιλήνης, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου πιστοποιήθηκαν από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών τους βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα αεροδρόμια αυτά, τα οποία εξυπηρετούν διεθνή επιβατική κίνηση, λαμβάνουν πιστοποίηση κατά EASA, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα. Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή