ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση κατά κοπτικής εκκλησίας στην Αίγυπτο

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση κατά κοπτικής εκκλησίας στην Αίγυπτο

Την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κατά κοπτικής εκκλησίας στην Αίγυπτο καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, εκφράζει την συμπαράστασή του «στον φίλο αιγυπτιακό λαό, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στην αιγυπτιακή Κυβέρνηση και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ειδεχθή και ανίερη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το πρωί στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Μηνά, στην περιοχή Helwan του Καΐρου.

Η επίθεση αυτή, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της οποίας δεν σεβάστηκαν ούτε την ιερότητα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, αποτελεί δυστυχώς συνέχεια σειράς ανάλογων επιθέσεων κατά θρησκευτικών κοινοτήτων που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον φίλο αιγυπτιακό λαό, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στην αιγυπτιακή Κυβέρνηση και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».