Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη στην Αττική

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατάφεραν οι αρχές, καθώς εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης καθώς και κοκαΐνης στην περιοχή της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας, τέσσερις Έλληνες και δύο Αλβανοί, ενώ κατασχέθηκαν 33 κιλά ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 126,6 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους  (προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στη Νίκαια, στην Κυψέλη και στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 19, 23 και 23 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Επιπλέον, πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής συνελήφθη σε περιοχή της Φωκίδας, με τη συνδρομή του Τ.Α. Άμφισσας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Δ.Α. Φωκίδας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, αρχηγικό μέλος της σπείρας. 

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παραπάνω σπείρα προέβη σε άνω των 100 πράξεων διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή