ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Αραιές νεφώσεις που στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και στη Θράκη θα είναι πυκνότερες και θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα Τρίτη. Από το μεσημέρι, και από δυτικά προς ανατολικά, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και οι βροχές θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα. Σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, καθώς και στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 3 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 13, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 16, και στην Κρήτη από 10 έως 18.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν προς το βράδυ. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και από το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από νωρίς το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr