Ελέγχοι από το υπ. Παιδείας σε ιδιωτικά σχολεία για τις απογευματινές τους δραστηριότητες

Ελέγχοι από το υπ. Παιδείας σε ιδιωτικά σχολεία για τις απογευματινές τους δραστηριότητες

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία για τις απογευματινές τους δραστηριότητες ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να τηρείται η νομιμότητα όπως ορίζει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4472/2017, στις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 56.

Ειδικότερα, σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να  γνωστοποιήσουν στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, το πλήθος των πρόσθετων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των ιδιωτικών σχολείων που εποπτεύουν, τον αριθμό των εκπαιδευτικών που τις υλοποιούν, και εάν κατόπιν του σχετικού ελέγχου νομιμότητας (ως προς το πρόγραμμα σπουδών και το παιδαγωγικό περιεχόμενο της διδασκαλίας) των εν λόγω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (κατ’ άρθρο 4, παρ. 2 του ν.682/1977, όπως ισχύει και μετά το νόμο 4472/17), διαπιστώθηκαν αποκλίσεις (ως προς τη νομιμότητα) και σε καταφατική περίπτωση, τι είδους και πώς θεραπεύτηκαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή