Ποια πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων

Ποια πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω ισχυρών ανέμων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχει προκαλέσει η ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, που σύμφωνα με την ΕΜΥ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί, στις 15:00, το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Paros για Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο, Καστελόριζο. Επίσης, στις 17:30 δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Naxos για Σύρο, Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη και Αστυπάλαια.

Δεν πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί, λόγω ισχυρών ανέμων, τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Βόλο για Σποράδες.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα βαθμιαία επικράτηση βόρειων ανέμων στα πελάγη που κατά τόπους θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στα λευκά η δυτική Μακεδονία

Στα «λευκά» ντύθηκε η δυτική Μακεδονία με τη χιονόπτωση που άρχισε τα ξημερώματα να συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Μέχρι αυτή ώρα δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.

Όμως, η χιονόπτωση γίνεται πιο πυκνή σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως στο ορεινό Βόιο, τον Πεντάλοφο, το Επταχώρι και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο στον αυχένα της Πίνδου.

Επίσης, χιονίζει στα ορεινά Γρεβενά και σε όλα τα χωριά πέριξ του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου, καθώς και στο Νεστόριο και τα χωριά του Γράμμου στην περιοχή της Καστοριάς.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ορεινή διάβαση στον δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ τα οχήματά τους θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή